Verschillende scholen in Gelderland hebben last van bofuitbraak

De GGD Gelderland-Midden laat weten dat er in het westelijke gebied van Midden-Gederland sprake is van een bofuitbraak. Op verschillende scholen en op verschillende plekken in het gebied zijn er kinderen die last hebben van de bof. Dat meldt Omroep Gelderland.

Er zijn al verschillende brieven vanuit de GGD Gelderland-Midden naar scholen gestuurd. “Hoeveel kinderen nu de bof hebben is niet bekend, want niet iedereen gaat hiermee naar de huisarts”, zo stelt een woordvoerder van de GGD.

Lage vaccinatiegraad 

De woordvoerder kan niet zeggen of de toename van het aantal gevallen met de bof komt omdat kinderen niet zo snel meer gevaccineerd worden. Maar zegt ze, je kan van de bof flink ziek worden.

Goed ziek van de bof 

Jonge, kwetsbare kinderen kunnen er goed ziek van worden. “Je zult niet zo snel aan de bof overlijden, maar er kan wel hersenvliesontsteking ontstaan.”

De GGD roept mensen op die nog niet gevaccineerd zijn dit wel te laten doen. Verder moet iedereen zo goed mogelijk zijn handen wassen en hoesten en niezen in de elleboog. “Een beetje zoals in de coronatijd.”

Voorlichting geven op scholen 

Zelf gaat de GGD de komende tijd bron- en contactonderzoek doen. En zoveel mogelijk voorlichting geven op bijvoorbeeld scholen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk