Voedingscentrum organiseert in maart het Gezonde Schoolkantine Festival

Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine op 21 maart 2024 organiseert het Voedingscentrum het Gezonde Schoolkantine Festival, met Jong Leren Eten als hoofdpartner. Het festival staat in het teken van samen leren, proeven en vieren. Dat meldt de Gezonde School.

Tijdens de Dag van de Gezonde Schoolkantine worden verschillende Schoolkantine Schalen uitgereikt door het Voedingscentrum én organiseert Jong Leren Eten de finale van de Schoolkantine Challenge. Ook is er op het festival een kennis- en netwerkmarkt over De Gezonde Schoolkantine en Jong Leren Eten. Hier kan je al je vragen stellen aan stakeholders en samenwerkingspartners uit de provincie die zich inzetten voor een gezonde en duurzame voedselomgeving op en rondom school. Dit is ook hét moment om met andere scholen in gesprek te gaan.

Gezonde kantine 

Het festival is voor iedereen die geïnteresseerd is in een gezonde kantine in het voortgezet (speciaal) onderwijs en mbo. Leerlingen, docenten, schooldirecteuren, kantinebeheerders, cateraars zijn allemaal welkom.

Door: Nationale Onderwijsgids