Normal_pexels-nataliya-vaitkevich-6532373

Vandaag ontvingen leerlingen uit het Voortgezet Speciaal Onderwijs de Haagse Stageprijs. De gemeente Den Haag zet met deze onderscheiding jaarlijks leerlingen in het zonnetje. Zij blonken in het schooljaar 2022-2023 uit in hun ontwikkeling tijdens de stage. De stagebedrijven die nét even meer doen om de jongeren te begeleiden, wonnen ook een prijs. Voor veel jongeren uit het speciaal voortgezet onderwijs is er sprake van eindonderwijs. Na school volgt werk of dagbesteding. Stages zijn heel belangrijk voor deze leerlingen om goede kansen te krijgen op de arbeidsmarkt. Dit meldt de gemeente Den Haag.

Savanna Pacaud, Jodi van Oosten, Wesley Gordijn, Alisha Ilahibaks, Jayverrell Irion, Kemal Kaya en Sheima Oulad Mhand ontvingen de prijs, uit handen van gemeentedirecteur onderwijs Gerben Hagenaars. De naam Haagse stageprijs is dit jaar omgedoopt naar Haagse Sterren. “Vandaag gaat het om de leerlingen die uitblinken in hun kennis en vaardigheden die ze tijdens hun stage hebben laten zien. Jullie zijn allemaal toppers, echte Haagse Sterren”, sprak hij hen toe.

Stagebedrijven

De winnende bedrijven en de stagebegeleiders werden in het bijzonder bedankt omdat zij met hun tomeloze inzet en geduld deze leerlingen elke dag weer een stap verder brengen. De bedrijven zijn: Vitam Catering, De TweeWieler, Haagse Woon- en wijkzorg, Den Haag Werkt afdeling Schoon, Middin Dorrepaal, Den Haag Werkt Groenvoorziening. Hagenaars: “Jullie hebben het mogelijk gemaakt dat deze jongeren konden groeien als mens en om kennis en vaardigheden op te doen die zo belangrijk zijn voor hun volgende stap. Hier spreekt trots en liefde uit.”

Overzicht scholen en bedrijven

Bernardusschool VSO- ZMLK
Oosterbeek College
Insp. de Vriesschool
Tyltylcentrum de Witte Vogel
koetsveldschool
Piramide College
VierTaal College Den Haag

Middin - locatie Dorrepaal
De Twee Wieler
Den Haag Werkt - afdeling Groen
Den Haag Werkt - afdeling Schoon
Haagse Woon- en Wijkzorg
Vitam Catering - locatie Parket Generaal

Door: Nationale Onderwijsgids