Tweede Mega Wandel Marathon heeft editie van vorig jaar overtroffen

Op zaterdag 13 mei vond de tweede editie van de Mega Wandel Marathon plaats in Arnhem: een wandelevenement op initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Met meer dan 700 enthousiaste deelnemers is 135.635 euro ingezameld voor projecten voor kinderen met een handicap. Zij legden afstanden af van 4 tot 42 kilometer; wandelend en rollend met rolstoel of runningframe. Ook ambassadeurs Douwe Bob en Hella van der Wijst, sportminister Conny Helder, voormalig minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en zangeres Monique Smit waren van de partij. Dat meldt Stichting het Gehandicapte Kind. 

De tweede editie van de Mega Wandel Marathon was een groot succes. Zowel het aantal deelnemers als de opbrengst is enorm gegroeid. Onderweg en op het start-finishterrein was de hele dag door van alles te zien en te beleven en er hing een gezellige sfeer. 

Startschot om 7.00 uur 

Om 7.00 uur ‘s ochtends klonk het startschot voor de 42 kilometer op Sportcentrum Papendal. Afgevuurd door presentator Tako Rietveld en directeur van Stichting het Gehandicapte Kind Henk-Willem Laan. De vroege wandelaars werden warm onthaald met snacks en drinken bij het eerste rustpunt, het Nederlands Openluchtmuseum, dat speciaal vroeger openging. 

De volgende groep begon om 11.00 uur met de 21 kilometer, nadat voormalig minister van Gehandicaptenzaken Rick Brink en directeur van NOC*NSF Marc van den Tweel het startschot gaven. Op Bio Vakantieoord en bij Hotel De Bilderberg konden de wandelaars weer even rusten, snacken en drinken. Kinderambassadeurs Art en Feline, die zelf ook meededen aan de marathon, vuurden samen met ambassadeur Douwe Bob om 13.00 uur het startschot af voor de volgende groep wandelaars, die begonnen aan de 10 kilometer. Om 14.00 uur startte de laatste groep aan de 4 kilometer, waarvoor minister voor Langdurige Zorg en Sport Conny Helder en kinderburgemeester van Arnhem Dyla het startschot gaven. De minister wandelde vervolgens mee, samen met kinderambassadeurs Vesper en Thomas en presentator Tako Rietveld.

Feest 

Rond 15.30 uur waren bijna alle wandelaars over de finish, waar het feest inmiddels was losgebarsten. Er werd geschminkt, gemasseerd, gefeest en karikatuur getekend; Douwe Bob trad op met zijn gitaar. Hij maakte vervolgens samen met directeur Henk-Willem Laan, mascotte Mattie, presentator Tako Rietveld en de vier kinderambassadeurs Feline, Art, Thomas en Vesper het totaal opgehaalde bedrag bekend: er werd 135.635 euro opgehaald om projecten voor kinderen met een handicap te ondersteunen. Zangeres Monique Smit sloot de dag af met een swingend optreden. De tweede editie van de Mega Wandel Marathon zit erop. Volgend jaar vindt de derde editie plaats op zaterdag 25 mei 2024. 

Eenzaamheid 

Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam doordat ze ver weg van huis naar school gaan, niet kunnen sporten bij de lokale sportvereniging of niet mee kunnen spelen in de speeltuin omdat deze niet toegankelijk is. De handicap bij deze kinderen kunnen we niet wegnemen, de eenzaamheid wel! Tijdens de Mega Wandel Marathon wandelden deelnemers met en zonder handicap samen naar de finish om ervoor te zorgen dat kinderen met een handicap kunnen meedoen met hun leeftijdgenootjes. 

Door: Nationale Onderwijsgids