Leerlingenvervoer blijft voor gemeente Amstelveen topprioriteit

Het leerlingenvervoer blijft voor de gemeente Amstelveen topprioriteit, laat wethouder Marijn van Ballegooijen weten. De meeste problemen zijn op dit moment onder controle, maar het vervoer blijft kwetsbaar. Taxichauffeurs ervaren nog hoge werkdruk en daarom is de gemeente in nauw contact met de vervoerders. Dit meldt de gemeente Amstelveen. 

Op woensdag 19 april reed de wethouder met één van de chauffeurs in Amstelveen mee. “Het is indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd en zorgzaam er wordt gewerkt. De chauffeurs krijgen vaak kritiek maar zij zijn natuurlijk niet de veroorzakers van de problemen. Zij verdienen alle lof”, aldus Van Ballegooijen.

Leerlingenvervoer is er voor kinderen die vanwege een beperking niet zelfstandig naar school kunnen of op speciaal onderwijs zitten verder van huis. Eind vorig jaar zorgden personeelsproblemen ervoor dat kinderen te laat op school kwamen. Een toegenomen vraag naar individueel vervoer zorgde ervoor dat vervoerders verder onder druk kwamen.

Oproep in de krant

Naar aanleiding van de problemen deed de chauffeur begin dit jaar een oproep in het Amstelveens Nieuwsblad. Hij nodigde iedereen uit met hem mee te rijden om te overtuigd te raken van de noodzaak van het werk en om mensen te enthousiasmeren zich aan te melden als chauffeur. Van Ballegooijen ging graag in op de uitnodiging.

Door: Nationale Onderwijsgids