Normal_leerlingenvervoer

Volgens ouders in de gemeente Oisterwijk is het leerlingenvervoer dramatisch geregeld. Ook hier komt het regelmatig voor dat een taxi niet komt opdagen, zonder dat daarover wordt gecommuniceerd. De ouders krijgen niet het gevoel dat de gemeente de problemen serieus neemt. Pas dagen later komt er een excuses binnen en de problemen worden op het personeelstekort bij de vervoersbedrijven geschoven. Voor dat laatste is enigszins begrip, meer toch ontbreekt het gevoel van urgentie en gehoord worden. Dit meldt OisterwijkNieuws.

In Oisterwijk komt het Leerlingen Belang Voortgezet Speciaal Onderwijs (LBVSO) op voor de belangen van middelbare scholieren die speciaal onderwijs volgen. Deze belangenvereniging stelt ook dat de gemeente niet alles heeft gedaan wat er gedaan kán worden om de problemen op te lossen.

Gemeente denkt mee

De gemeente Oisterwijk laat weten op de hoogte te zijn van de problemen met het leerlingenvervoer, maar beroept zich daarbij op het landelijke tekort aan chauffeurs. “ Vervoersorganisaties doen er alles aan om nieuwe chauffeurs aan te trekken. Dit is alleen in deze arbeidsmarkt niet zo gemakkelijk”, zegt een woordvoerder. Omdat vervoerders dit probleem niet alleen kunnen oplossen, denkt de gemeente mee. Zo is er nu bedacht dat chauffeurs van de RegioTaxi (het regiovervoer voor ouderen) eerder op de dag starten, zodat zij kinderen die anders thuis hadden moeten blijven toch naar school kunnen brengen. De keerzijde is wel dat ouderen ’s ochtends dan geen gebruik kunnen maken van hun zorgvervoerder.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky