Tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers die gepest zijn

De tweedaagse zomercursus ‘Plezier op School’ wordt ook dit jaar weer georganiseerd door ggz Rivierduinen. De cursus is voor aanstaande brugklassers die geplaagd of gepest zijn op de basisschool. Dit meldt NU.nl.

Het doel van de cursus is dat de kinderen aan het begin van aankomend schooljaar met veel plezier beginnen aan hun middelbareschooltijd. Eva van der Zee, preventietrainer bij ggz Rivierduinen, geeft aan dat de training is ontwikkeld om kinderen te helpen bij het krijgen van meer zelfvertrouwen.

Positief denken en communiceren

Er wordt bijvoorbeeld geleerd hoe de kinderen een praatje kunnen maken. Daarnaast wordt er ook tijdens de training aandacht besteed aan positief denken. De cursus vindt plaats op de middelbare school, zodat de kinderen meteen kunnen oefenen met het binnenkomen van een klas en op het schoolplein.

Terugkommiddag

Vaak is er na zes weken een terugkommiddag waar de deelnemende kinderen elkaar weer kunnen zien. Vaak gaan zij namelijk naar een andere middelbare school. Tijdens de terugkommiddag wordt er stilgestaan bij de succesverhalen.

Informatie en aanmelden

De cursus vindt plaats op 18 en 19 augustus 2022 en is bedoeld voor kinderen uit Leiden, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. Aanmelden kan via een formulier op deze website.

Door: Nationale Onderwijsgids / Eline Boer