Leerlingen speciaal onderwijs roepen boeren op om niet hun busjes te blokkeren

Leerlingen in het speciaal voortgezet onderwijs doen een oproep aan de boeren. Zij willen graag dat de boeren hun busjes waarmee zij naar school reizen doorlaten. Voorzitter Elijah Delsink van LBVSO legt uit dat maandag de eindexamens beginnen en dat is ‘een heel belangrijke periode met veel stress’. Dat meldt OOG TV.

De afgelopen weken waren er al genoeg boerenprotesten. Heel veel kinderen die naar het speciaal onderwijs gaan worden met busjes gebracht. De busjes kwamen tijdens de protesten vast te staan op de weg. “Maar het gaat niet alleen om het busje. Het zijn ook kinderen die afhankelijk zijn van insuline of andere medicijnen, of zuurstoftanks die ze bij zich hebben. Hun ouders houden er al rekening mee dat je weleens in een file kan belanden en geven daarom al extra medicijnen mee. Maar er wordt geen rekening gehouden met vier a vijf uur in de file staan”, zegt Delsink. 

Eén rijstrook open 

Delsink geeft aan dat de LBVSO wel degelijk begrip heeft voor de boerenprotesten. “Als de toekomst van je bedrijf onder druk staat, dan is dat vreselijk. Maar ik hoop ook dat men wil kijken naar onze situatie.” De LBVSO ziet het liefst dat er één rijstrook open blijft waar hulpverleningsdiensten langs kunnen rijden, maar ook de busjes waar de leerlingen mee naar school rijden. En de examinatoren moeten vrije doorgang krijgen. “Wij hebben gevraagd of de examinatoren een papier op de voorruit willen plakken, zodat zij makkelijker herkenbaar zijn. Hopelijk willen de boeren hiernaar luisteren.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk