Normal_forensische_zorg_gevangenis_tbs

Naast een school voor speciaal onderwijs komt op het bedrijventerrein Berg en Bosch in Bilthoven een nieuwe psychiatrische kliniek van Fivoor. De school en anderen in de buurt zijn er niet blij mee, want de kliniek biedt zorg aan mensen met een geestelijke of verstandelijke beperking die soms zware delicten hebben gepleegd. Dit meldt RTV Utrecht. 

De kliniek gaat vandaag open en daar zijn de inwoners van Bilthoven pas laat van op de hoogte gesteld. Een moeder van een jongen op de school voor speciaal onderwijs maakt zich zorgen. “We snappen dat deze mensen weer moeten integreren. Alleen de keuze om het naast een school te doen op een terrein in het bos, zonder ons te informeren vinden wij vreemd.”

Omgekeerde wereld

Zij en andere ouders moeten hun kinderen nu leren hiermee om te gaan en dat noemt ze de omgekeerde wereld. Op de school zitten kinderen met bijvoorbeeld autisme, adhd of angstklachten. Een andere moeder zegt haar zoon niet meer alleen naar school te laten fietsen. Ook de directeur van de Berg en Bosch school is er niet gerust op. Daarom zat de school maandag samen met Fivoor om alle vragen en zorgen van ouders op tafel te leggen.

Door: Nationale Onderwijsgids