Ouders in gesprek over het verbeteren van ontwikkelkansen kinderen

Wat is er nodig om de ontwikkelkansen van een kind te vergroten? Op 17 juni 2021 krijgen ouders en ouderorganisaties de kans om zich hierover uit te spreken tijdens een #dialoogavond van het programma Met Andere Ogen. Ouders van kinderen met een beperking of ouders die actief betrokken zijn bij een ouderorganisatie kunnen zich hiervoor vanaf nu aanmelden. Dit meldt Ieder(in). 

Om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten is het noodzakelijk dat ouders, onderwijs-, zorg-, en jeugdprofessionals samen optrekken. Tijdens de dialoogavond vertellen ouders en ouderorganisaties wat er volgens hen nodig is om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten. Hoe moet inclusieve samenwerking tussen onderwijs, zorg en  jeugd met het kind en de ouders eruit zien? Wat maakt het doen in doen in de praktijk weerbarstig? Wat zijn de tips van ouders aan andere ouders en professionals? Hoe werken ouderorganisaties nu aan inclusieve samenwerking?
 
Sprekers op de bijeenkomst zijn onder meer Ieder(in)-directeur Illya Soffer en ervaringsdeskundige Nely Sieffers.
 

Digitale bijeenkomst

De bijeenkomst is digitaal wordt gehost vanuit Pakhuis de Zwijger van 20.30 uur tot 22.00 uur. Aanmelden kan hier.
 
Het doel van het programma Met Andere Ogen is het versterken van de samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd zodat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.
 
Door: Nationale Onderwijsgids