Week Tegen Pesten 2021: Buitensluiten? Uitgesloten!

Buitensluiten? Uitgesloten! is het motto van de Week Tegen Pesten van 27 september tot en met 1 oktober 2021. Stichting School & Veiligheid organiseert de Week Tegen Pesten ieder jaar in september; elk jaar rondom een ander thema. In de Week Tegen Pesten staat het aanpakken van pesten en het werken aan een sociaal veilige school centraal. Dit meldt Stichting School & Veiligheid.

Buitensluiten? Uitgesloten! 

Met dit motto maken we duidelijk dat iemand buitensluiten niet hoort bij een fijne groep. Centraal staat het werken aan een positief en veilig groepsklimaat waarin iedereen zich welkom voelt, erbij hoort, meetelt en waar verschillen er mogen zijn. Buitensluiten hoort daar niet bij: Buitensluiten? Uitgesloten! 
 

Goed begin

Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een veilige groep. In deze eerste weken bouw je met elkaar het fundament voor een fijne groepssfeer. De Week Tegen Pesten helpt daarbij. Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig schoolklimaat. Onder meer door ieder jaar de Week Tegen Pesten te organiseren.
 
Scholen die mee (willen) doen aan de Week Tegen Pesten vinden hierover meer informatie op de website www.weektegenpesten.nl. Zo kunnen scholen zich nu al op de website aanmelden voor het Week Tegen Pesten- kaartje waarop scholen kunnen laten zien dat ze meedoen met de Week Tegen Pesten en met welke activiteiten. Vanaf juni is er gratis (les)materiaal beschikbaar.

 

Door: Nationale Onderwijsgids