Normal_slob__onderwijs__minister

De dag van minister Slob staat vandaag in het teken van passend onderwijs. ’s Morgens bezoekt hij de 2e van der Huchtschool in Soest. ’s Middags gaat hij langs bij Chantal Goedertier, Leraar van het jaar voor het speciaal onderwijs. Dit meldt Rijksoverheid.

2e van der Huchtschool

De 2e van der Huchtschool geeft onderwijs op maat aan leerlingen die zonder deze begeleiding in het speciaal onderwijs terecht zouden komen. In groep Aarde krijgen deze leerlingen ’s ochtends extra aandacht en de benodigde zorg, waardoor zij in de middag in de reguliere jaargroep mee kunnen draaien. Minister Slob bezoekt de groep om te kijken hoe passend onderwijs op deze school goed werkt. Hij spreekt ook met ouders, intern begeleiders, het samenwerkingsverband en de directie over de werkwijze rondom groep Aarde en wat hun ervaringen zijn.
 

Leraar van het Jaar speciaal onderwijs

Chantal Goedertier is Leraar van het Jaar speciaal onderwijs. Minister Slob gaat bij haar op bezoek en spreekt met leerlingen over hun ervaringen op het Altra College. De verbinding tussen het speciaal onderwijs en het reguliere onderwijs staan bij haar school centraal. Na het gesprek met de leerlingen praten Chantal, directeur Martijn Zaal en minister Slob verder over de aanpak van het samenwerkingsverband en hoe Chantal haar werk vormgeeft.
 
Door: Nationale Onderwijsgids