Normal_klas__kinderen__po__so__groep__jongens__ict__laptop__tablet
Afgelopen vrijdag startte de achtste editie van MediaMasters: een spannende serious game over de kansen en gevaren van (digitale) media, speciaal voor groep 7 en 8. Ruim 170.000 leerlingen spelen in de klas én thuis de game en ontdekken zo de wereld van mediawijsheid. De klas die tijdens de game de meeste punten scoort, mag zich een jaar lang de ‘Meest mediawijze klas van Nederland’ noemen. Dit meldt Mediawijzer.net.
 

Populariteit

Het aantal leerlingen dat is aangemeld voor MediaMasters stijgt elk jaar. Zo werden er in 2015 nog 80.000 leerlingen uit groep 7 en 8 aangemeld voor de game, inmiddels ligt dit aantal op meer dan 170.000. Die toenemende populariteit van het spel is belangrijk, zo vindt Mary Berkhout, programmadirecteur van Mediawijzer.net. “Het belang van mediawijsheid neemt alleen maar toe en het is belangrijk dat kinderen daar op school mee in aanraking komen. Het liefst verplicht via het vaste curriculum, maar dit kan nu met een initiatief als MediaMasters. Zodat kinderen leren om de kansen van media te pakken, en de risico’s te vermijden.”
 
De nieuwe editie van MediaMasters is dit jaar nog interactiever, spannender en mediawijzer. De MediaMasters-wereld bestaat uit 7 wijken waarin leerlingen vijf dagen lang worden uitgedaagd om de MediaSquad (vier jonge mediamakers) te helpen bij hun spannende mediawijze missie met vragen en opdrachten die te maken hebben met thema's op het gebied van mediawijsheid. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer sociale media, informatievaardigheden, programmeren, cyberpesten en vloggen.
 

Speciaal onderwijs

MediaMasters is er ook voor dove of slechthorende kinderen uit groep 7 en 8. Het speciaal onderwijs heeft een eigen klassement en hoofdprijs. De filmafleveringen zijn voorzien van ondertiteling en worden tijdens de Week van de Mediawijsheid ondersteund met gebarentaal. 
 

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids