Logo_kecdedonderberg_715x408-715x408

Het nieuwe onderkomen van Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg is opgeleverd. Na een bouwperiode van 10 maanden heeft bouwheer Jac Verstegen (Aloysius Stichting) de sleutel overhandigd aan Marcel Smeets, directeur van Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg. De Donderberg is een samenwerking van de Aloysius Stichting, Mutsaersstichting en de Wijnberg. Dat meldt Aloysius Stichting.

“We zijn heel blij met het resultaat en kunnen niet wachten het in gebruik te nemen. Samen met de kinderen leggen we hier een goed fundament”, zegt een trotse Smeets. Onderwijs en zorg zijn zo vervlochten op het Kennis- en Expertisecentrum, dat maatwerk echt mogelijk is. Ieder kind/iedere jongere krijgt precies dat aanbod in (speciaal) onderwijs en zorg dat nodig is om talent tot bloei te laten komen. Maandag 27 juli start de Mutsaersstichting met het aanbieden van zorg en op maandag 31 augustus gaan de deuren open voor het onderwijs.

Kennis- en Expertisecentrum de Donderberg wordt voor kinderen en jeugdigen een veilige plek waar ze gestimuleerd worden om hun unieke talenten te benutten en in te zetten. Voor de professionals is de Donderberg een kennisinstituut dat innovatie en samenwerking nadrukkelijk stimuleert waarbij de focus ligt op onderwijs-zorg combinaties. "Onze kennis en expertise gaan we delen met onze partners in onderwijs en zorg. Daarnaast streven we ernaar om de zelfredzaamheid en participatie van het kind te ondersteunen zodat ze een plek vinden in de maatschappij”, aldus Smeets.

© Nationale Onderwijsgids