Normal_politie__rug_agent_1556940a

De jongens die vorige week in IJmuiden een 15-jarig meisje ernstig mishandelden, worden door hun school niet geschorst. De school vindt dat alleen straffen geen oplossing biedt en wil juist begeleiding bieden. Dit meldt RTV Noord-Holland.

Het slachtoffer werd door de daders in haar gezicht geslagen waarna ze bewusteloos op de grond viel. Daarna werd ze tegen haar hoofd getrapt. Het meisje is met een zware hersenschudding opgenomen in het ziekenhuis. Wat precies de aanleiding was voor de mishandeling is nog niet duidelijk. De politie onderzoekt de zaak en de daders zijn gearresteerd. Zij worden vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het gaat om leerlingen van Het Molenduin, een school voor jongeren met gedragsproblemen of psychiatrische stoornissen. Zondag werd een derde jongen opgepakt die verdacht wordt van betrokkenheid bij de mishandeling.

Leraren en klasgenoten van Het Molenduin zijn erg geschrokken van het voorval, laat een woordvoerder van de school weten maar wil de jongens niet alleen maar straffen voor hun daad. Het schoolleiding is nu bezig met een plan om de jongens na hun vrijlating begeleiding te bieden. “Wanneer ze hier weer op de stoep staan, gaan we eerst uitgebreid met de ouders om tafel”, aldus de woordvoerder. “Er moet een verandering komen in het gedrag”. Wanneer de jongens weer jaar school kunnen, hangt van het proces af, vervolgt hij. “Wij hebben geen zicht op hoelang ze nog vast blijven zitten”.

© Nationale Onderwijsgids