Eerste lichting studenten Pameijer neemt mbo-diploma in ontvangst

Van de zestien cliënten van Pameijer die 1,5 jaar geleden aan de brancheopleidingen Assistent Groen en Facilitair begonnen, hebben veertien deze week hun mbo-diploma in ontvangst mogen nemen. Beide brancheopleidingen zijn erkend voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Pameijer is zeer tevreden met het slagingspercentage van 87,5 procent. De twee studenten die niet konden afstuderen, kampten met persoonlijke omstandigheden. Dit meldt Barendrechts Dagblad.

Zorginstelling Pameijer wil jongeren met een beperking de kans bieden op een betaalde baan en participatie in de maatschappij. Hier dragen de twee brancheopleidingen in bij. Assistent Groen en Facilitair zijn twee volwaardige vakopleidingen voor mensen met een verstandelijke beperking. De mbo-diploma die zij in ontvangst hebben genomen is dan ook erkend. 

Talentontwikkeling

“Alles staat bij ons in het teken van talentontwikkeling. Als je iets doet waar je goed in bent, dan krijg je daar energie van, wat een belangrijke drijfveer is voor motivatie en succes”, zegt docent Jamel Lange. De instelling zorgt ervoor dat studenten zich in een omgeving bevinden waarin zij optimaal kennis en kunde kunnen opdoen “in plaats van de confrontatie met hun beperking aan te moeten gaan”.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky