Expositie Bloem en Festival Goed Groen goed bezocht bij Aeres (V)MBO

‘Wat kunnen we met elkaar terugkijken op een zeer geslaagde editie van het Festival Goed Groen en de Bloemexpositie. Ondanks het koude weer zijn de bezoekersaantallen enorm meegevallen, hebben de foodtrucks goed gedraaid en kijken de standhouders zeer tevreden terug. Iedereen die ik gesproken heb sprak vol lof over ons festival. We zijn hierin echt uniek! De hele entourage, de styling, het binnen en buitenterrein en natuurlijk het prachtige bloemwerk gemaakt door al onze studenten en leerlingen maken het echt een uitje voor velen”, aldus directeur van Aeres (V)MBO Velp Marieke Kersten.

Met zo’n 30 marktkramen (van o.a. sieraden, tassen, houtsnijwerk en (vintage)kleding/boeken en 5 foodtrucks was er van alles te koop voor de ruim 1750 bezoekers. Natuurlijk verkocht de school traditioneel zelf perkgoed en planten en werkten leerlingen uit leerjaar 1 vmbo aan een opbrengst (nu nog niet bekend) voor Edukans. Er was voor jong en oud wat te doen, van workshops zaadbommen maken, bloemtaartjes maken en figuurzagen tot het lopen van een blotevoetenpad en een rondje in de zweefmolen. Dit alles met gezellige live muziek van de band Lianne&friends.

Boeketten en bloemwerk 

Het toetswerk van de studenten was kleurrijk, bijzonder en inspirerend voor de bezoekers. Er kwamen heel veel mensen kijken naar het resultaat van hard werken aan objecten, boeketten en kunstzinnige draagbaren arrangementen. Zo heeft iedere student zijn of haar eigen stijl ontwikkeld en dat is heel goed te zien in het bloemwerk waar gewerkt werd met duurzame materialen en natuurlijke bloemen. De school is trots op haar studenten.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Marjanne Eikelboom