Mbo-docenten kunnen subsidie aanvragen voor sturing aan eigen carrière

Het welzijn van mbo-docenten staat centraal in de nieuwe campagne ‘Voor jezelf’ van Stichting Onderwijsarbeidsmarkt MBO. Voor bijvoorbeeld ‘vitaliteit coaching’ zijn er subsidies beschikbaar gesteld. Dat meldt MBO Today.

Docenten worden door Stichting Onderwijsarbeidsmarkt MBO gestimuleerd om goed naar hun carrière te kijken. Voorzitter van het SOM bestuur, Michiel Gerlagh, geeft aan dat ze met de verschillende activiteiten proberen om het voor medewerkers makkelijker te maken om met hun carrière bezig te zijn.

Persoonlijke ontwikkeling 

Als docent kan je met de loopbaan APK terugkijken op je persoonlijke ontwikkeling. Is een aanvullende opleiding bijvoorbeeld nog nodig? Bij coaching over vitaliteit kan je voor jezelf uitvinden hoe je in je vel zit. Docenten of andere medewerkers van een mbo-instelling kunnen direct inloggen bij een portal voor het aanvragen van subsidie.

Aandacht voor jezelf 

Mbo-docenten moeten voldoende aandacht voor henzelf hebben. Dat straalt de SOM-campagne uit. Als jijzelf goed in je velt zit, dan straal je dat uit op je studenten, het team, je collega’s, maar ook thuis. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk