Kerncentrale Borsele start samenwerking met het mbo om toekomst veilig te stellen

Onder de intentieverklaring van Scalda en EPZ, de exploitant van de kerncentrale in Borsele is een handtekening gezet. Het doel van de intentieverklaring is om meer mensen te laten werken in de nucleaire sector. Nieuwe studenten moeten komen om de toekomst van de Nederlandse nucleaire sector staande te houden. Dat vinden de onderwijsinstellingen en de bedrijven die hun handtekening op de verklaring hebben gezet. Dat meldt Omroep Zeeland.

Het mbo-onderwijs, de kennisinstellingen en de nucleaire sector gaan een samenwerking aan. De Nederlandse overheid wil namelijk twee nieuwe kerncentrales openen in de gemeente Borsele. Ook is er een onderzoek gaande of de huidige kerncentrale langer open mag blijven.

Mbo-onderwijs 

Als de twee nieuwe centrales opengaan, kan de EPZ extra mensen goed gebruiken. Daarin speelt het mbo-onderwijs een grote rol. De samenwerking zal gaan zorgen voor nieuwe onderwijspakketten en stages. Daardoor krijgen mensen meer kennis en op basis daarvan kunnen ze in de nucleaire secctor aan de slag.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk