Lilian Marijnissen spreekt jongeren het meest aan met begrijpelijke politiek

Politiek is voor veel jongeren een ver-van-je-bedshow. Begrijpelijke taal is belangrijk! Politici die hun boodschap en standpunten duidelijk kunnen overbrengen. Ook – of misschien wel juist – aan jongeren. De Jargonbrigade is dit jaar weer actief en bestaat uit acht jongeren die zich inzetten om heldere taal te belonen. Want politiek raakt iedereen en moet dus voor iedereen begrijpelijk zijn. De Jargonbrigade maakt zich hard voor duidelijk taalgebruik binnen de muren van de Tweede Kamer. De winnaar is bekend: Lilian Marijnissen wint de Klare Taal Bokaal. Dat meldt de NJR.

Dit jaar heeft de Jargonbrigade de selectie gemaakt aan de hand van debatten, social media-uitingen en mediaoptredens, naar aanleiding van de verkiezingen. Met een groep van acht jargonbrigadiers uit heel Nederland is iedere lijsttrekker op de bovengenoemde onderdelen geanalyseerd. De winnaar? Lilian Marijnissen! “Marijnissen spreekt in duidelijke woorden die voor jongeren te volgen zijn. Ze gebruikt korte zinnen en geeft bondige reacties om vragen te beantwoorden", aldus voorzitter van NJR Kimberley Snijders. “Ze weet hierdoor de aandacht van jongeren vast te houden en wijkt niet af van het onderwerp. Deze helderheid valt niet alleen op bij haar sterke bijdrage aan mediaoptredens en debatten, maar óók op haar social media-accounts. Marijnissen weet op haar sociale media de juiste balans te vinden tussen de persoonlijke en politieke inhoud. Marijnissen krijgt daarom de eer om de Klare Taal Bokaal in ontvangst te nemen.”

Lilian Marijnissen 

Op woensdag 15 november reikt de Jargonbrigade de Klare Taal Bokaal uit aan de winnaar Lilian Marijnissen voor haar taalgebruik. In de uitzending van Omroep MAX wordt de lijsttrekker in een video verrast met deze prijs. Later deze dag wordt de prijs aan haar fysiek gegeven in Hilversum.

Door: Nationale Onderwijsgids