Intro Festival Breda trok meer dan 500 mbo-studenten

Het nieuwe introductiefeest voor mbo-studenten in Breda, het Intro Festival Breda, is goed bezocht door startende studenten. In totaal kwamen er zo’n vijfhonderd studenten op het festival af. Het is de eerste keer dat mbo-studenten ‘mee mochten doen’ aan het voormalige Hbo Intro Festival. Dat meldt het BN de Stem.

Op 7 september kwamen er ongeveer 500 mbo-studenten naar het Intro Festival. Dat is ongeveer 8 procent van het totaalaantal mbo-studenten in de stad. De eerste editie was een pilot.

Locatie

Het was de eerste keer na vijf jaar dat het festival in de binnenstad van Breda werd georganiseerd, op het Chasséveld. Dat kon volgens de wethouder van Onderwijs, Arjan van Drunen, goed binnen de afspraken in de stad dat er maximaal acht luidruchtige evenementen mogen plaatsvinden.

Ook in 2024?

Als het aan de gemeente Breda ligt, wordt het evenement volgend jaar weer georganiseerd. Dan kunnen alle mbo- en hbo-studenten meedoen. De aanwezige mbo-studenten waren positief gestemd over het festival.

Wel gaat de organisatie van het evenement nog evalueren hoe deze editie is verlopen. Daarna wordt bepaald of het Intro Festival een vervolg krijgt.

Door: Nationale Onderwijsgids