Koning onder de indruk van het Scheepvaart- en Transport College

Koning Willem-Alexander en minister Robbert Dijkgraaf zijn onder de indruk van het onderwijs aan het Scheepvaart- en Transport College. De Rotterdamse school heeft alleen wel grote moeite om genoeg studenten aan te trekken. Dat meldt MBO Today. 

Koning Willem-Alexander is natuurlijk een oud-marinier en daarom kon hij de innovatieve onderwijsomgeving zeer waarderen. In een gesprek met docenten kwam naar voren dat de school moeite moet doen om studenten te vinden, terwijl de sector staat te springen om goed opgeleid personeel. 

Positiever imago 

Voor het scheepvaartcollege is het van belang dat de sector een positiever imago krijgt. Veel mensen denken dat werknemers in de haven nog steeds met jute zakken sjouwen, maar in werkelijkheid gaat het om hoogtechnologisch werk. Vmbo-scholen zouden techniek moeten gaan aanbieden en de overheid moet meer gaan sturen op de opleidingskeuze van jongeren. Koning Willem-Alexander zei het ook al, er zijn teveel hoogopgeleiden in Nederland. “Vroeger hadden we de lts, maar het vmbo kampt met een verkeerd imago.” 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk 
Beeld: ANP