Week 11: Zeilschip mocht niet uitvaren, nepvuurwapen en brede brugklas

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Driejarige brede brugklas niet verplicht

Onderwijsminister Dennis Wiersma kiest niet voor een verplichte driejarige brede brugklas op alle scholen voor alle leerlingen. Wel kunnen de scholen die voor een driejarige brede brugklas kiezen daar geld voor krijgen. Dat schrijft minister Wiersma in de brief Visie kansengelijkheid funderend onderwijs.

Dinsdag: Na de politieactie op mbo-school Den Bosch levert student nepvuurwapen in

Een student van het Koning Willem I College in Den Bosch heeft maandagmiddag een nepvuurwapen ingeleverd bij een medewerker van de mbo-school. De politie had ’s ochtends al de school omsingeld na een melding van een vuurwapen. 

Woensdag: Zeilschip uit Harlingen, waarop scholiere omkwam, mocht niet uitvaren

Het zeilschip Risico uit Harlingen had vorige zomer nooit mogen uitvaren op de dag dat een twaalfjarige scholiere om het leven kwam. De papieren voor het mast- en tuigwerk van het schip waren namelijk verlopen. 

Donderdag: Geneeskundestudenten missen diversiteit in lesmateriaal

Utrechtse geneeskundestudenten vinden dat hun onderwijs diverser kan. De studenten vinden dat het curriculum te weinig rekening houdt met verschillen tussen patiënten. Studenten worden hierdoor niet genoeg voorbereid op het behandelen van een diverse groep. 

Vrijdag: Arnhems kinderdagverblijf weer open na overlijden kind

Hoe een kind tussen de 0 en 4 jaar op kinderdagverblijf De Toverburcht is komen te overlijden is nog niet bekend, maar de opvang is al wel weer open. Er staan extra pedagogisch medewerkers op de groep om ouders te woord te kunnen staan. De autopsie is afgerond, maar de politie doet vooralsnog geen uitspraken over de conclusies. Vorige week vrijdag werden de hulpdiensten opgeroepen voor een 'medisch incident'.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk