Bij Utrechtse studentensportverenigingen zijn nu ook mbo'ers welkom

Utrechtse mbo’ers mogen zich dit jaar voor het eerst inschrijven bij een aantal studentensportverenigingen. Het gaat dan om een proef van twee jaar waarbij honderd mbo’ers terecht kunnen bij studentensportcomplex Olympos en een aantal studentensportverenigingen zoals Trajectum en RUS. Utrecht is daarmee de eerste stad die studentensportclubs toegankelijk maakt voor elke student. Dat meldt RTV Utrecht. 

“Mbo-studenten verdienen dezelfde kansen als andere studenten’, aldus mbo-wethouder Dennis de Vries. Initiatiefnemer van de pilot is de overkoepelende mbo-studentenraad MBO-SR030. “Het is weliswaar nu nog een pilot, maar alle deelnemers zijn ervan overtuigd dat samen sporten een aantal drempels kan verlagen en leiden tot meer verbinding tussen de verschillende groepen, en daarmee ook meer waardering voor elkaars kennis en kunde”, zegt Jelmer Becker (JOB MBO). 

Mbo'ers bij het studentenleven betrekken 

De afgelopen jaren wordt er van alles gedaan om ook mbo’ers bij het studentenleven te betrekken. Zo zijn er extra stageplaatsen in coronatijd gerealiseerd en is er nu een overkoepelende studentenraad voor alle mbo-studenten. Ook is er een mbo-studentenvereniging opgericht. Tijdens de Utrechtse UIT-week mochten mbo’ers voor het eerst dit jaar meedoen

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk