Mbo-instelling Summa College hernieuwt samenwerking met Markies Catering

Markies Catering heeft de Europese aanbesteding gewonnen om met het concept Craft het eten te verzorgen in 29 schoolkantines van het Summa College. Het winnen van de aanbesteding betekent eigenlijk dat de bestaande samenwerking wordt voortgezet, op een vernieuwde manier. Zo komt er een duurzaam aanbod aan eten, worden overgebleven producten hergebruikt en gaan reststromen naar stadsboerderijen in Zuidoost-Brabant. Dit meldt Misset Horeca.

Het Summa College was in de aanbesteding op zoek naar een partij die gezond eten, innovatie en verduurzaming van het productassortiment hoog in het vaandel heeft. Markies Catering heeft een aanbod gedaan die daarop aansluit. Het cateringbedrijf gebruikt in de schoolkantines lokale producten. Binnen de samenwerking wordt ook ingezet op de transitie naar plantaardige eiwitten en moet voedselverspilling zoveel mogelijk worden tegengegaan. Het Summa College staat bekend om haar gezonde voeding in de kantines en kreeg daar in 2021 zestien gouden schalen voor van het Voedingscentrum.

Stagebedrijf

Beide partijen vinden ook aansluiting op het gebied van onderwijs. Studenten van het Summa College kunnen straks bij Markies stages lopen en ook dagen meelopen. Het cateringbedrijf wordt daarvoor een erkend leerbedrijf.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky