12 april 2022 om 15:07
< 1 min lezen

Bake-off: mbo’ers maken innovatieve producten met reststromen

Donderdag 14 april is het tijd voor de derde editie van de bake-off tussen het Albeda College en ROC Zadkine. Studenten van de brood- en banketopleidingen van beide onderwijsinstellingen strijden niet alleen tegen elkaar, maar ook tegen voedselverspilling. Dit meldt Bakkersinhetbedrijf.nl.

Studenten van de twee mbo-scholen hebben op basis van reststromen producten ontwikkeld. Die gaan ze donderdag presenteren aan een jury vol professionals. Denk bij reststromen bijvoorbeeld aan overgebleven bladerdeeg en brood. De opdracht is om daarmee nieuwe innovatieve producten te ontwikkelen.

Industrieel opschalen

Studenten van de Schiedamse Food Innovation Academy (FIA) gaan onderzoeken hoe de drie beste producten industrieel kunnen worden opgeschaald. Het uiteindelijke doel is om gezamenlijk een product te ontwikkelen dat wordt geproduceerd met reststromen en echt wordt verkocht.

Door: Nationale Onderwijsgids / Richard Heeres

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    Onderwijsinstellingen vooralsnog niet geïnteresseerd in nieuwe hightech campus Schiedam

    Vandaag om 15:56
    • MBO

    Firda start opleiding tot doktersassistent voor volwassenen

    Vandaag om 13:42

Aankomende evenementen

07 Jan
Informatieavond (ouders) Van Lodenstein College
  • Gelderland
08 Jan
Open dag voor de leerlingen (komst met de basisscholen) Van Lodenstein College
  • Gelderland
09 Jan
Open avond en open dag Katholieke Scholengroep Etten-Leur
  • Noord-Brabant