Studenten nieuwe Koning Willem I College staan op podium bij Skills The Finals

Op 31 maart en 1 april stond Utrecht in het teken van de finalewedstrijden voor Skills Heroes: de vakwedstrijden voor mbo-studenten. In totaal streden 23 studenten van het nieuwe Koning Willem I College in de Jaarbeurs voor de titel beste vakman, vakvrouw of vakteam: dertien studenten van het huidige Koning Willem I College en tien studenten van het huidige De Leijgraaf. Uiteindelijk veroverden dertien studenten een plek op het podium: zes keer goud, vier keer zilver en drie keer brons. Dat meldt het Koning Willem I College. 

Skills Heroes zijn mbo-vakwedstrijden. Variërend van autotechnicus en bloembinden tot stukadoor en grafisch ontwerpen. Doel van deze vakwedstrijden is om aanstormend vaktalent een podium te geven en beroepsonderwijs naar een hoger niveau te tillen. Ruim 650 mbo-talenten uit heel Nederland gingen twee dagen lang de competitie met elkaar aan in meer dan 50 wedstrijdrichtingen tijdens Skills The Finals. 

Fuseren 

Vanaf augustus gaan het Koning Willem I College en De Leijgraaf verder als één Koning Willem I College. Dat de huidige studenten aan elkaar gewaagd zijn, blijkt wel uit de mooie resultaten tijdens Skills The Finals. Het nieuwe Koning Willem I College is trots op de resultaten!

Door: Nationale Onderwijsgids
Beeld: Koning Willem I College