App provincie Gelderland helpt talent een plek op de arbeidsmarkt te vinden

Geen vacaturetekst meer, maar video’s van de werkplek zelf. Met steun van provincie Gelderland ontwikkelde tmrrw een app die de studie- en werkomgeving laat zien met korte video’s. Zo krijgen jongeren een beter beeld van de baan of opleiding en kunnen ze een betere keuze maken. Dit meldt de provincie Gelderland.

Gedeputeerde Peter Kerris is enthousiast: “De tmrrw-app brengt studie- en loopbaanoriëntatie naar de 21e eeuw. Jongeren hebben behoefte aan een beeld van hun toekomstige baan dat aansluit bij hun belevingswereld. Met de app helpen we talent een plek op de arbeidsmarkt te vinden.”

Werkplek in beeld

Het aantal openstaande vacatures neemt snel toe. Veel bedrijven hebben moeite om een geschikte kandidaat te vinden. Er is werk genoeg, maar jongeren vinden het vaak lastig om een loopbaan te kiezen. Dat komt omdat ze nog geen beeld hebben van de inhoud van de werkzaamheden. De tmrrw-app helpt ze hierbij door het werk visueel te maken. Zo zien ze niet alleen wat het werk inhoudt, maar ook de sociale kanten van de werk- en/of studieomgeving.

250 gratis opnames

Met onze steun kunnen 250 onderwijsinstellingen en werkgevers in Gelderland deze dienst gratis gebruiken. Tmrrw komt langs bij de opleiding of het bedrijf om de studenten en professionals te interviewen. Van iedere studierichting of vacature wordt een reeks korte en onafhankelijke video’s gemaakt. Wilt u uw school of bedrijf aan jongeren laten zien? Werkgevers en onderwijsinstellingen kunnen zich gratis per e-mail aanmelden.

Virtueel reizen

Nick Wilderink (tmrrw): “Met de tmrrw-app kun je honderden scholen en werkgevers virtueel bezoeken. Je hoeft er dus niet voor te reizen en het is ook nog gratis. Oriënteren en solliciteren worden hierdoor een stuk efficiënter, waardoor er vaker een stabiele match ontstaat tussen werkgevers en werkzoekenden.”

Door: Nationale Onderwijsgids