JongerenOnderwijsraad zoekt nieuwe deelnemers

In september 2021 begint een nieuwe JongerenOnderwijsraad. De Onderwijsraad zoekt hiervoor achttien leerlingen en studenten uit het hele land van alle onderwijsniveaus en -soorten. Twee jaar geleden is de Onderwijsraad gestart met een JongerenOnderwijsraad die meedenkt over onderwijs in Nederland. De termijn van deze eerste raad zit er nu bijna op. Dit meldt de Onderwijsraad.

Goed onderwijs voor iedereen, dat vindt de Onderwijsraad belangrijk. De Onderwijsraad geeft advies aan de regering en aan de Eerste en Tweede Kamer over onderwijs in Nederland. De raad is onafhankelijk en bestaat al meer dan 100 jaar. De raadsleden willen graag regelmatig in gesprek met leerlingen en studenten om te weten wat er bij hen leeft: welke behoeftes, ideeën en wensen hebben zij voor het onderwijs? Al die verhalen en meningen gebruiken de raadsleden voor de adviezen van de Onderwijsraad.

Wie komt in aanmerking?

De Onderwijsraad zoekt voor de JongerenOnderwijsraad achttien leerlingen en studenten van alle onderwijsniveaus en -soorten: van basisschool, middelbare school en speciaal onderwijs tot mbo, hbo en universiteit. Zij zijn twee jaar deelnemer van de JongerenOnderwijsraad. De raad begint in september 2021 en duurt tot juni 2023.

Deelnemers zijn:

  • tussen de 10 en 22 jaar.
  • hebben ideeën over hoe hun school, studie en het onderwijs nog beter en leuker kunnen worden.
  • vertellen graag aan andere mensen wat ze vinden van het onderwijs.
  • zijn bij voorkeur niet al actief in een landelijke onderwijsorganisatie (zoals LAKS, JOB of ISO).

Meer weten of aanmelden?

In een flyer voor leerlingen en studenten staat meer informatie over wat het inhoudt om deel uit te maken van de JongerenOnderwijsraad. Daar vinden geïnteresseerden ook hoe zij zich kunnen aanmelden en waar zij terecht kunnen met vragen. Jongerenadviesbureau Youngworks verzorgt de werving van de JongerenOnderwijsraad. 

Door: Nationale Onderwijsgids