Ronald Giphart combineet verhalen met game om ontlezing tegen te gaan

De auteurs Ronald Giphart en Margje Woodrow hebben verhalen gemaakt die worden gecombineerd met de game Assassin’s Creed Valhalla. De Verborgen Verhalen van de auteurs worden als proef gepubliceerd in de Ubisoft Special-app, die meer dan 100.000 actieve gebruikers heeft. In deze app lezen gamers over nieuwe games, bijbehorende verhaallijnen en hun hoofdpersonages.

Leescoalitie

De Leescoalitie, een samenwerkingsverband dat is opgericht om zo veel mogelijk mensen aan het lezen te krijgen, brengt de verhalen samen met gameontwikkelaar Ubisoft uit in een app bij de game. Samen willen ze zo de 'ontlezing' onder jongeren te lijf.
 

Ontlezing

"Jongeren bereik je niet alleen door tegen ze te zeggen hoe belangrijk en fijn lezen is. Je moet ze daarnaast weten te raken op een plek waar ze al graag zijn", zegt Eveline Aendekerk, directeur van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek CPNB, namens de Leescoalitie. "De fictieve wereld van games is zo’n plek waar al heel veel jongeren zitten en waar het lezen van verhalen eigenlijk heel goed bij past."
 

JorRaptor

Margje Woodrow en Ronald Giphart lieten zich in de wereld van de games wegwijs maken door YouTuber Jordan ‘JorRaptor’ van Andel. Op zijn YouTube-kanaal neemt hij wekelijks gamers over de hele wereld mee langs de virtuele werelden uit verschillende games.
 
Door: ANP