Minister Van Engelshoven opent digitale community MBO Connect

Minister Ingrid van Engelshoven (Onderwijs) heeft tijdens een online meeting met mbo-docenten officieel de nieuwe community MBO Connect geopend. De digitale community is opgericht nadat bleek dat veel mbo-docenten behoefte hebben aan meer mogelijkheden om samen te werken. Via deze nieuwe digitale plek kunnen docenten gemakkelijk kennis met elkaar delen. Dit meldt MBO Today.

De officiële opening werd door ongeveer 50 docenten online bijgewoond. De minister ging tijdens de opening in gesprek met meerdere docenten die vertelden dat ze blij zijn met de komst van MBO Connect. Docent Okko Korvemaker van het Alfa College in Groningen geeft aan dat hij er naar uitkijkt om in contact te komen met docenten van buiten zijn eigen regio: “Mijn wereld is groter geworden.” Jolanda Cuypers van de Leijgraaf in Oss is van mening dat MBO Connect een impuls zal geven aan de kwaliteit van het onderwijs.

Ook Van Engelshoven is blij met de ontwikkeling van de digitale community: “Het is belangrijk dat docenten zelf aan de slag kunnen met het verbeteren van onderwijs. Onderwijs is immers primair iets van de docent. Door als gemeenschap van docenten meer samen te werken, kan het onderwijs verder verbeteren.”

Door: Nationale Onderwijs