Mbo-scholen Horizon College en Regio College willen fuseren

Het Horizon College in Alkmaar en het Regio College in Zaandam willen op korte termijn fuseren, zo hebben ze bekend gemaakt. De scholen hopen met de fusie het onderwijs te kunnen versterken. De komende tijd zal besteed worden aan het opstellen van een fusieplan. Dit meldt MBO-Today.

Na verkennende gesprekken kwamen beide scholen tot de conclusie dat een fusie een logische stap is. Bernard Fransen van het Regio College: “We willen studenten de beste kansen en nieuwste opleidingen bieden. We willen bedrijven en instellingen verder helpen met hun vraag naar goed opgeleid personeel. We willen onderwijs dat aansluit en liever nog vooroploopt bij wat nodig is en mogelijk kan worden in de regio. Dat kunnen we beter samen oppakken dan afzonderlijk.”

De aankondiging van de twee Noord-Hollandse scholen komt kort nadat ROC Kop van Noord-Holland en het Clusius College hun fusie bekendmaakten. Voor het Horizon College en het Regio College komt de fusie niet uit de lucht vallen: eerder dit jaar openden de twee scholen een gezamenlijk gebouw in Purmerend. Het Horizon College heeft ongeveer twee keer zoveel studenten als het Regio College; samen komen de scholen uit op ruim 17.000 studenten en zo’n 1.800 medewerkers.

Door: Nationale Onderwijsgids