Minister van Engelshoven bezoekt TU Eindhoven en Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis

Minister Van Engelshoven brengt vandaag een bezoek aan de TU Eindhoven en gaat daar in gesprek met studenten en docenten over onderwijs tijdens de coronacrisis. Daarna gaat zij met Hendrik de Kok, MBO ambassadeur, in gesprek over zijn stage in het Zorg Innovatie Centrum (ZIC) van de afdeling Cardiologie van het Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis in Tilburg. Dit meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bezoek aan TU Eindhoven

Hoe worden onderwijs, onderzoek en strategische doelen door deze crisis worden beïnvloed; gehinderd of juist gestimuleerd? Minister Van Engelshoven laat zich vandaag bijpraten aan de TU Eindhoven door studenten en docenten over deze vragen. Daarnaast spreekt ze met de laureaten Reymen (Comenius), Höffken (Docent van het jaar) en Van Hest (Spinoza). Ook krijgt de minister meer te horen over hoe AI kan bijdragen aan oplossingen voor Corona en hoe de samenwerking in de regio en in de strategische aliantie Eindhoven-Wageningen-Utrecht verloopt.

Werkbezoek @Elisabeth Twee Steden Ziekenhuis Tilburg - in gesprek met MBO studenten samen met MBO Ambassadeur Hendrik de Kok

MBO ambassadeur, Hendrik de Kok, heeft ook tijdens corona, stage gelopen in het Zorg Innovatie Centrum (ZIC) van de afdeling Cardiologie. Minister Van Engelshoven loopt een gedeelte van de dag met hem mee, is bij het bespreken van leerdoelen en de uitvoering daarvan door de studenten en maakt kennis met een aantal door hen ontworpen spellen.

Door: Nationale Onderwijsgids