Nieuwe actieposter roept op alert te zijn op huiselijk geweld
Het Landelijk Netwerk Veilig Thuis, VICE Nederland en feministisch platform De Bovengrondse vragen met een gezamenlijke actie aandacht voor huiselijk geweld tijdens de coronacrisis. Ze hebben een poster gemaakt om mensen op te roepen extra alert te zijn en melding te maken bij een vermoeden van huiselijk geweld. 
Nu de scholen gesloten zijn in verband met het coronavirus, worden vaker meldingen gemaakt van huiselijk geweld. De spanningen in gezinnen nemen toe en dit leidt tot meer seksueel misbruik, ruzies en geweld.
 
De organisaties roepen iedereen op om de poster uit te printen en op te plakken: thuis op het raam, in een flatgebouw of op het prikbord bij de supermarkt of bij de plaatselijke apotheek. Ook wordt gevraagd om de afbeelding en boodschap te delen via sociale media.
 
De campagne is bedoeld om mensen in een kwetsbare positie te laten weten dat er hulp is, en omstanders op te roepen om in actie te komen. "We willen elkaar eraan herinneren dat we, ook hier in Nederland, extra alert moeten zijn – vooral voor de mensen voor wie #blijfthuis niet hetzelfde betekent als #blijfveilig," aldus de initiatiefnemers.
 
 
Door: Nationale Onderwijsgids