Scholen organiseren online open avonden voor aankomende studenten

Vanwege de maatregelen rondom het coronavirus, hebben verschillende scholen ervoor gekozen om studiekiezers en hun ouders online voorlichting te geven. Op de website van Noorderpoort staat bijvoorbeeld een digitaal formulier waarop aankomende studenten naar informatie kunnen vragen. En de Avans Hogeschool geeft op 31 maart, 1 april en 2 april online advies. Dit melden Noorderpoort en Avans Hogeschool.

Noorderpoort

Veel scholieren hebben zich door het niet doorgaan van open dagen niet voldoende kunnen oriënteren op een mbo-vervolgopleiding. Aankomende studenten die nog niet weten welke opleiding ze willen gaan volgen of die andere vragen hebben over studeren bij Noorderpoort, kunnen nu online studieadvies krijgen. Op de website van Noorderpoort staat een digitaal formulier waarin aankomende studenten of hun ouders kunnen aangeven waarover ze graag informatie willen krijgen en wanneer en hoe ze dit wil ontvangen.
 
Ook als studenten specifieke vragen hebben over opleidingen of een beroepskeuzetestje willen doen, kunnen zij dit aangeven in het studiekeuzeformulier. Studieadviseurs van Noorderpoort nemen vervolgens contact met hen op via Skype, WhatsApp, telefoon of e-mail. Ook ouders/verzorgers die vragen hebben over de opleiding van hun kind of over studiefinanciering of andere zaken, kunnen het studiekeuzeformulier invullen.
 

Avans Hogeschool

De Avans Hogeschool biedt studiekiezers en hun ouders online studievoorlichting op dinsdag 31 maart, woensdag 1 april en donderdag 2 april. Alle voltijdopleidingen geven presentaties tijdens de online Open avonden. Iedere avond zijn er twee voorlichtingsrondes; van 19.00-20.00 uur en van 20.00-21.00 uur. Docenten en studenten vertellen over de bachelor en Associate degree-opleidingen van Avans in Breda, Den Bosch, Roosendaal en Tilburg en hoe het is om bij Avans te studeren. Ondertussen kunnen studiekiezers vragen stellen via de chat. Er zijn ook twee algemene presentaties; over ‘De overstap van havo/vwo naar hbo’ en ‘Jouw stap na het mbo’.
 
Studiekiezers die vragen hebben over aanmelden, de toelating, huisvesting of over hun persoonlijke omstandigheden kunnen deze persoonlijk stellen via Whatsapp aan de Studenten Informatie Balie die speciaal geopend is tijdens de online Open avonden. Op deze manier krijgen studiekiezers en hun ouders toch de informatie die hen helpt om een studiekeuze te maken. Alle voorlichtingen worden opgenomen en zijn op een later tijdstip ook terug te zien op www.avans.nl. Studiekiezers melden zich vooraf aan en stellen hun eigen programma samen met de presentatie(s) die ze willen volgen. Dit doen ze via www.avans.nl/studeren/studiekeuze/open-dag-2019-2020. Ouders zijn van harte welkom om samen met hun kind mee te kijken naar de presentaties en vragen te stellen. Zij hoeven zich niet apart aan te melden.
 
Door: Nationale Onderwijsgids