Logo_logo_nuvo__optiek__optiekbedrijven

Lotte van Thiel is de Beste Optiekstudent van dit jaar. Lotte begon haar optiekcarrière in 2010 als zaterdaghulp bij Hoose Optiek in het Gelderse Malden. Daarna begon ze met de optiekopleiding. Een vakjury koos Lotte uit vier topstudenten die eerder door Nederlandse optiekscholen waren genomineerd. Lotte volgde haar opleiding bij Gilde Opleidingen in Roermond. Dit meldt de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven.

In de vakjury, samengesteld door brancheorganisatie NUVO (Nederlandse Unie van Optiekbedrijven), zaten drie gerenommeerde professionals uit de optiekbranche. Naast Lotte waren de volgende kandidaten genomineerd: Jolanda Kloosterziel (Deltion College Zwolle), Alessia Ragazzi (Summa College Eindhoven) en Fleur Luiten (Zadkine Rotterdam). Alle genomineerden hebben goede cijferlijsten en mooie referenties van scholen en van werkgevers.
 

Uitreiking

Aan de titel is een geldprijs van 500 euro verbonden. Lotte van Thiel kreeg de cheque en de bloemen uit handen van NUVO-voorzitter Rob Tokkie tijdens de feestelijke uitreiking in het Optiekcentrum in Houten. De andere drie genomineerden ontvingen een cheque van 100 euro.
 

Kwaliteit oogzorg

Met de verkiezing wil de NUVO aandacht vragen voor het belang van goede oogzorg. Veel mensen denken dat elke opticien vanzelfsprekend een diploma heeft. Maar helaas is dat niet zo. De NUVO hanteert het NUVO-Keurmerk. Alleen optiekbedrijven met gediplomeerde opticiens in dienst mogen dit keurmerk voeren. Deze optiekbedrijven zijn te vinden op www.nuvo-keurmerk.nl. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids