Normal_diploma__afstuderen__geslaagd

In de afgelopen weken hebben opvallend veel mensen hun diploma gedownload via de website van DUO. Reden hiervoor is waarschijnlijk dat meer werkgevers vragen om een bewijs van de behaalde diploma’s, aldus DUO. Dit meldt Algemeen Dagblad.

Normaal gesproken worden er zo’n 60.000 diploma’s per maand gedownload vanaf de website. Vorige maand was dat al 100.000 keer vaker gebeurd, aldus woordvoerder Martijn Grimmius in het AD. In totaal zijn er alleen al voor dit jaar ruim 600.000 diploma’s gedownload. Ter vergelijking: aan het einde van vorig jaar stond de teller op zo’n 450.000 gedownloade diploma’s. DUO denkt dat dit komt doordat werkgevers vaker vragen om een bewijs van de behaalde diploma’s van hun werknemer.
 
Sinds 2012 registreert DUO alle door het ministerie van onderwijs erkende diploma’s in een diplomaregister. Dit zijn diploma’s die in het voortgezet onderwijs, in het middelbaar beroepsonderwijs en in het hoger onderwijs behaald zijn. Vanuit het diplomaregister kan iedereen eenvoudig zijn eerder behaalde diploma's inzien en gratis downloaden. Het opgeslagen document is vervolgens rechtsgeldig en heeft dezelfde waarde als het originele diploma.
 
Door: Nationale Onderwijsgids