Logo_1

Het instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) beoordeelde tot voor kort uitsluitend automobielbedrijven op hun duurzame werkwijze. Het college voor Transport, Logistiek & Mobiliteit van ROC van Twente slaagde met een score van 79 procent ruimschoots voor de onderwijsaudit van IvDM. Woensdag 31 oktober werd het muurschild op feestelijke wijze onthuld. Dit meldt ARN Holding.

De Erkend Duurzaam onderwijsaudit

De certificering van Erkend Duurzaam aan ROC van Twente was niet vanzelfsprekend. De checklist die het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) gebruikt is bestemd voor bedrijven in de automobielbranche, maar werd speciaal voor het onderwijs aangepast. ROC van Twente werd daarbij beoordeeld op zes disciplines: inkoop, personeel, financiën, bedrijfsvoering, communicatie en dienstverlening.

Het nut van duurzaam onderwijs

Voor ROC van Twente is het predicaat Erkend Duurzaam een logische opstap naar meer maatschappelijk verantwoord onderwijs. Dolf Teuwen van IvDM hoopt dat meerdere onderwijsinstellingen zich melden voor een audit. “Op deze manier is het thema duurzaamheid stevig verankerd in het onderwijs. De beroepspraktijk verwacht kennis en kunde van nieuwe medewerkers op dit gebied. Het is van belang om als school het goede voorbeeld te geven. Ook in dit geval geldt immers: jong geleerd is oud gedaan.”

Een blik in de toekomst

De mobiliteitsbranche verandert én verduurzaamt in rap tempo. Inspelen en meegroeien met innovaties en ontwikkelingen is voor zowel het onderwijs als het bedrijfsleven een uitdaging. IvDM verwacht dat Erkend Duurzaam in de toekomst van steeds groter belang wordt.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids