Normal_sleeping-bag-59653__340

Studenten van mode-opleidingen van 11 roc’s hebben zich verbonden aan het project Sheltersuit. De organisatie Sheltersuit heeft als doel 3000 vluchtelingen te voorzien van een Sheltersuit (jassen die ook als slaapzak dienen). Op 18 en 19 oktober is de landelijke kick-off van het project. Dit meldt ROC van Amsterdam.

 

Unieke samenwerking roc’s

11 roc’s door heel Nederland hebben samen met Sheltersuit de handen ineen geslagen om deze winter 3000 vluchtelingen warm te houden. Nog nooit eerder bundelden zo veel mode-opleidingen van zo veel roc's de krachten. De studenten werken hiervoor samen, net als in een echte textielfabriek. Alle scholen bij elkaar produceren 3000 tassen, waardoor de 3000 Sheltersuits nog deze winter uitgedeeld kunnen worden.

Een Sheltersuit is een duurzame jas waaraan een slaapzak geritst kan worden waarmee iemand beschermd is tegen barre weersomstandigheden. Het product is water- en winddicht en wordt onder andere geproduceerd door voormalige vluchtelingen in Nederland.

 

MBO College Zuid

Ter voorbereiding op de actie heeft modeontwerper en oprichter van Sheltersuit Bas Timmer afgelopen maandag een ‘inspiratiesessie’ met de studenten van MBO College Zuid gedaan. Bas vertelde over zijn werk als modeontwerper voor een goed doel, de studenten luisterden muisstil naar het verhaal: “Omdat ons werk zo dicht bij mode en textiel staat, raakt het de studenten enorm. Het is bijzonder om te zien hoe zij zich willen inzetten voor dit project. Uiteindelijk begint onze toekomst bij de jeugd.”

De actie op 18 en 19 oktober is de landelijke kick-off van de campagne van Sheltersuit. Modeontwerper Omar Munie, voormalig schaatskampioen Erben Wennemars, politica Jetta Kleinsma en MBO Raad-voorzitter Ton Heerts verrichten de kick-off van de actie.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids