Normal_vrouw_verdriet_depressief_angst

Steeds meer mbo-studenten kampen met mentale problemen. Tijdens een uitwisselingsbijeenkomst onder professionals in het mbo en de (jeugd-)ggz werden verschillende aanpakken gedeeld over hoe studenten met psychische problemen het beste kunnen worden geholpen. Deze ‘best practices’ zijn nu verzameld in een brochure. Dit meldt het Nederlands Jeugdinstituut (NJi).

Tussen 16 en 27 jaar is de vraag om hulp bij psychische problemen veel groter dan in andere levensfasen. Hulp is dan juist belangrijk, omdat de student anders zijn opleiding onderbreekt of misschien wel helemaal niet afmaakt. 
 
Mbo-scholen zoeken naar manieren om de mentale gezondheid van hun studenten te verbeteren. Tijdens een uitwisselingsbijeenkomst op 29 mei onder professionals in het mbo en de (jeugd-)ggz werden verschillende aanpakken gedeeld over hoe studenten met psychische problemen het beste kunnen worden geholpen. Het Nederlands Jeugdinstituut (NJi) organiseerde de bijeenkomst om deze ‘best practices’ te verspreiden.
 
Deze ‘best practices’ zijn nu verzameld in de brochure ‘Betere hulp aan mbo-studenten met psychische problemen’ van het Nederlands Jeuginstituut. Ze kunnen als inspiratie dienen voor onder andere directeuren en docenten van mbo-scholen. Daarnaast komen in het magazine drie professionals aan het woord over hoe de psychische hulp aan mbo-studenten verbeterd kan worden.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids