Normal_handen_schudden_samenwerking

Voor jongeren tussen de 18 en 27 jaar die nog geen werk hebben, is er op 8 en 9 februari de Amsterdam Pop Up store op de Madurastraat 90 in Oost. In de pop-up store kunnen zij advies krijgen over hun cv, een foto laten maken en vooral reageren op vacatures. Er zijn werkgevers, jobhunters, jongerenadviseurs en sprekers. Onder andere Ajouad el-Miloudi, Olcay Gulsen en Brownie Dutch vertellen hun verhaal. Dit meldt de gemeente Amsterdam.

Creatief innovatiebedrijf Unlock The Zoo bedacht de pop-up store om moeilijk bereikbare, werkloze jongeren aan het werk te krijgen. Mederoprichter Robbert Meulenveld:“Het gaat met de jeugdwerkloosheid eigenlijk heel goed, maar er blijft altijd een groep die lastiger bereikbaar is en moeilijker aan de slag gaat. Wij hebben gedacht: spreek de jongeren aan op de plekken waar ze het zien, zoals de smartphone en social media. Ook spreken we ze aan door bekende en minder bekende Nederlanders online en in de store hun inspirerende verhaal te laten vertellen.”
 
“Daarbij vonden we dat we iets moesten doen dat van nu is. Een pop-up store leek ons daarvoor perfect. In de store kunnen jongeren hun cv laten zien en laten upgraden. Je kan een foto of zelfs een klein filmpje voor je cv laten maken. Alles wat we aanbieden is helemaal gratis, en iedereen kan bij de store terecht. Ook wanneer je niet onder de doelgroep valt, kan je dus langskomen met je cv. We willen proberen de pop-up store zo laagdrempelig mogelijk te houden. Zo van: kom gewoon even kijken.”
 
De gemeente Amsterdam heeft de ambitie om jaarlijks 5.250 jongeren naar school of werk te begeleiden. Voor het eerst sinds 2003 loopt Amsterdam als G4-gemeente voorop in het terugdringen van de jeugdwerkloosheid. Dit mede dankzij de inzet van het Jongerenpunt, de stadsdelen, maatschappelijke organisaties, het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen. Voor de jongeren die een extra duwtje in de rug kunnen gebruiken richting de arbeidsmarkt is Amsterdam Pop Up op 8 en 9 februari een laagdrempelige ontdekplek waar ze zich kunnen laten zien en waar ze inspiratie kunnen opdoen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids