Normal_bussemaker1

Drie organisaties krijgen subsidie voor het organiseren van een makersevenement waar docenten, leerlingen en studenten in alle onderwijssectoren aan de slag kunnen met creativiteit, technologie en ambachten. De evenementen, die in 2018 plaatsvinden, moeten docenten inspireren om in het onderwijs meer te doen met ‘maken’. Dit meldt Rijksoverheid.

“Maken maakt leerlingen en studenten creatief, kritisch en ondernemend en stimuleert analytisch denken en samenwerken,” zegt minister Bussemaker. “Ik vind het daarom belangrijk dat maken in alle onderwijssectoren aan bod komt. En het is natuurlijk vooral ook leuk om te maken.”
 
Voor de regeling Landelijk Makersevenement is 500.000 euro beschikbaar. Van de 18 subsidieaanvragen zijn er drie gehonoreerd. De Stichting Crafts Council Nederland krijgt 150.000 euro voor het organiseren van een ‘Week van het Maken’, waarin op verschillende plaatsen in Nederland  gemaakt en geleerd kan worden en voor de ontwikkeling van een Leerroute maakonderwijs. Het Nationale Theater krijgt ruim 80.000 euro voor een tweedaags makersevenement en een festivalavond. En de Stichting Waag Society krijgt ruim 268.000 euro voor een festival waar leerkrachten en kinderen hun maakprojecten presenteren, masterclasses krijgen en inspiratie opdoen om maakonderwijs naar de klas te brengen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids