Logo_download

Dit jaar organiseert Dit is mbo alweer de zestiende editie van de Ambassadeursverkiezing (voorheen Uitblinkersverkiezing). Iedereen kan weer stemmen op een van de 39 mbo-studenten via de website van Dit is mbo! De top 10 mag door naar de finale van de Ambassadeursverkiezing. Deze is op 23 november tijdens de Dag van het mbo. Dit meldt de MBO Raad.

Een ambassadeur is een mbo-student die naast zijn/haar studie een bijzondere prestatie heeft geleverd. Bovendien weet hij of zij de trots voor het beroepsonderwijs op de maatschappij over te brengen. Er doen 39 ambassadeurs mee: zij zijn dit voorjaar gekozen door hun scholen.
 
De Ambassadeursverkiezing start met een persoonlijke campagne waarbij de studenten onder andere zoveel mogelijk internetstemmen werven. Op 23 november, de Dag van het mbo, presenteert de top tien zich opnieuw aan een jury. Tijdens het Ambassadeursgala wordt de Landelijke mbo Ambassadeur bekend gemaakt. Hij of zij is een jaar lang het gezicht én de stem van het mbo. Daarnaast wint deze student 2500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling.
 
Het Ambassadeursgala is onderdeel van de Dag van het mbo op 23 november 2017, een uniek samenwerkingsverband tussen de MBO Raad, SBB, OCW en de MBO Academie onder de vlag van Dit is mbo. Naast de prijs voor Landelijke Mbo Ambassadeur worden de prijzen uitgereikt voor Verkiezingen Beste Leerbedrijf en Beste Praktijkopleider. Overdag komen het mbo en bedrijfsleven samen op MBO City in Apeldoorn.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids