Normal_appel_fruit_gezond

Scholen die zich willen inschrijven voor het ondersteuningsaanbod Gezonde School hebben daar extra de tijd voor. De inschrijving is nog open tot en met maandag 15 mei aanstaande. Dat meldt de MBO Raad.

Scholen die zich hebben ingeschreven kunnen een bedrag van 3.000 euro krijgen dat bedoeld is om de uren te vergoeden van een medewerker van de school (een zogenoemde Gezonde School-coördinator). Het bedrag kan daarnaast worden gebruikt om de activiteiten in het kader van Gezonde School te bekostigen.

Jan Faber, projectleider ondersteuningsaanbod, zegt dat de scholen meer tijd krijgen om zich aan te melden omdat niet alle scholen de inschrijving op tijd rond kregen. Sommige scholen waren nog in overleg over wie als coördinator moet worden benoemd. Bovendien hoopt Faber dat nog meer scholen zich melden nu de inschrijving verlengd is.

In het geval van overinschrijving wordt er gekeken naar scholen die zich bezighouden met thema’s als voeding, bewegen en het rookvrij maken van de school. Ook scholen voor speciaal onderwijs komen in aanmerking voor een eventuele voorrangspositie bij te veel inschrijvingen.

Welke scholen uiteindelijk de ondersteuning ontvangen, wordt in de week van 29 mei bekendgemaakt. Scholen worden per e-mail geïnformeerd.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids