Normal_ov_chipkaart_inchecken

Minister Bussemaker van Onderwijs reikt op maandag 14 november op station Den Haag Centraal aan de eerste 16- en 17-jarige mbo-leerlingen het studentenreisproduct uit waarmee ze reeds vanaf 1 december gratis kunnen reizen. Daarna reist de minister met de studenten en vertegenwoordigers van het Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB) naar het ROC Mondriaan in Den Haag om in gesprek te gaan met studenten in de klas. Dat meldt het Ministerie van Onderwijs.

Zo’n 120 duizend minderjarige mbo’ers die een beroepsgerichte opleiding volgen, kunnen straks gebruik maken van een studentenreisproduct. De verwachting is dat circa 100 duizend van deze jongeren het product ook aanvragen en gaan gebruiken. In september hadden al 30.000 minderjarige studenten in het mbo een aanvraag ingediend voor een studentenreisproduct.

Per 1 januari 2017 kunnen alle minderjarige mbo-studenten gratis reizen met een ov-kaart. Daar moeten ze wel wat voor doen: een digid aanvragen, een persoonlijke ov-chipkaart met foto kopen, het studentenreisproduct via Mijn Duo aanvragen en tenslotte het studentenreisproduct koppelen aan de persoonlijke ov-chipkaart. In totaal krijgen 200 studenten door heel Nederland namens alle vervoerders in Nederland per 1 december al het gratis reisproduct om daarmee andere studenten aan te sporen de kaart ook op tijd aan te vragen.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids