Vijftien studenten ROC van Twente halen alsnog diploma dankzij maatwerkopleiding

ROC van Twente heeft een nieuw onderwijstraject ontwikkeld om potentiële uitvallers ervoor te behoeden dat zij zonder diploma de school verlaten. Dankzij de speciale maatwerkopleiding krijgen de mogelijkheid om op een lager niveau alsnog hun papiertje te halen. Inmiddels hebben vijftien studenten, die in eerste instantie een verkeerde opleidingskeuze maakten, het jaar toch met een mbo-diploma. Dit meldt ROC van Twente.

Het Twentse ROC staat in de landelijke top van mbo-instellingen met het laagste percentage voortijdig schoolverlaters. Het maatwerktraject helpt daarbij omdat studenten die anders zouden zijn uitgevallen alsnog een startkwalificatie behalen.

Het ROC biedt  verschillende trajecten aan. In dit geval hebben vijftien studenten in zestien weken deelgenomen aan de opleiding Administratief medewerker. Het was een intensief traject dat begon met vier keer vijf dagen les van 9.00 tot 17.30 uur. De studenten vervolgden hun traject met drie dagen school en twee dagen stage. Gisteren ondertekenden alle vijftien studenten tijdens de feestelijke diplomering hun diploma.

Coördinerend docent Els Falkmann is bijzonder blij met het slagingspercentage van 100 procent: “Het was mooi te zien dat je studenten kunt blijven uitdagen en dat ze weer geloof krijgen in hun eigen kunnen”. Ook de studenten zijn enthousiast over de maatwerkopleiding: “Ik ben weer gemotiveerd geraakt en had nooit verwacht dat ik dit allemaal aankon in zo’n korte tijd”, aldus een deelnemende student.

Door: Redactie Nationale Onderwijsgids