Normal_rekening_berekening_rekenmachine_calculatie

Docent Jordy van Schijndel (Helicon Opleidingen) is de winnaar van het Beste rekenidee mbo geworden. Hij kreeg de eerste prijs uit handen van minister Bussemaker op het ministerie van OCW in Den Haag. Dit meldt de MBO Raad.

Van Schijndel won de wedstrijd met een bordspel. Het spel is een combinatie van Monopoly en Mens-erger-je-niet: spelers moeten in een race tegen de klok rekenopgaven oplossen. De tweede prijs ging naar Martijn van der Linden, Tosca van Rijswijck, Hans Wessels en Elmine Meijer van Summa College voor een rekenwandeling met behulp van een app. Een projectplan over beroepsgericht rekenen en 21st century skills van Ellen Bouwer van het Albeda College Rotterdam eindigde op de derde plaats. Martijn van der Linden en Mathijs Driessen van het Summa College Eindhoven kregen allebei nog een eervolle vermelding voor hun rekenideeën.
 
De wedstrijd Beste rekenidee mbo is een initiatief van de beroepsvereniging BVMBO om docenten te stimuleren hun lessen creatief in te vullen om studenten te motiveren voor rekenonderwijs. Via de website van BVMBO konden docenten innovatieve en creatieve ideeën of voorbeelden voor rekenonderwijs insturen. De jury, bestaande uit rekenexperts, de Leraar van het jaar 2015, de Landelijke ambassadeur mbo 2015 en een bestuurslid van de studentenorganisatie JOB, beoordeelde meer dan 40 inzendingen op onder andere uitwerking, uitvoerbaarheid en originaliteit. 
 
De prijswinnaars kregen een certificaat en zijn beloond met een reis naar de ALM Conference van 3 tot 7 juli 2016 in Maynooth (Ierland). De ALM is de internationale zusterorganisatie van het Platform Rekendocenten en organiseert jaarlijks een internationale conferentie over rekenen in het beroepsonderwijs. Tijdens deze conferentie mogen de winnaars hun rekenidee presenteren. 
 
© Nationale Onderwijsgids