Logo__cid_962bcb3e0bc2472fa3143817eede5f90_nationalemedia

De 22-jarige Stef Hofstede uit Hengelo, student aan de Cas Spijkers Academie Twente, heeft de Cas Spijkers Trofee 2016 gewonnen. Deze trofee, als eerbetoon aan de grondlegger van de Nederlandse gastronomie, is dinsdagavond 12 januari op de Horecava tijdens het galadiner van Koninklijke Horeca Nederland uitgereikt. Hofstede is door het bestuur van de Stichting Cas Spijkers Academie gekozen uit de voordrachten van de drie academies in Nederland. Dat meldt ROC van Twente.

Hofstede reageerde enthousiast: “Ik ben er echt ontzettend trots op dat ik deze mooie prijs heb gewonnen!”. De Cas Spijkers trofee staat, net als zijn naamgever, voor vakmanschap, gedrevenheid, inzet en liefde voor het koksvak. De prijs bestaat uit een wisseltrofee, een koksmes en een zilver bord met inscriptie. De wisseltrofee is na het overlijden van de beroemde kok uit Moergestel in het leven geroepen.

De winnaar is een vernieuwende, onderscheidende en maatschappelijk betrokken student die de specifieke vaardigheden en competenties die behoren bij deze opleiding uitstekend beheerst. Ook valt de winnaar op binnen de academie door zijn gedrag, dat past in lijn van het gedachtengoed van Cas Spijkers: ‘correct, innovatief, efficiënt en doelgericht’.

© Nationale Onderwijsgids