ROC Mondriaan winnaar Gouden Prokkel

Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft de Gouden Prokkel uitgereikt aan leerlingen van het ROC Mondriaan uit Leiden. Hij deed dit samen met juryvoorzitter Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer. Een Prokkel is een “prikkelende ontmoeting tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking”. Dit meldt Dichtbij.

De 45 leerlingen van de School voor Zorg en Welzijn van het ROC volgen allemaal de opleiding Medewerker Maatschappelijke Zorg – Verzorgende IG. De derdejaars studenten wonnen in de categorie Prokkelen in de samenleving omdat zij in de Prokkelweek in totaal elf activiteiten organiseerden waarbij mensen met en zonder verstandelijke handicap elkaar konden ontmoeten.

De Prokkelweek is een initiatief van Stichting Prokkel en wordt elk jaar in juni georganiseerd. De Prokkel werd bedacht door het Fonds verstandelijk gehandicapten, Sien, LFB, VGN, Stichting SPZ, 's Heeren Loo en MEE Nederland. In heel Nederland worden tijdens de Prokkelweek activiteiten georganiseerd om mensen met en zonder beperking samen te brengen. De Gouden Prokkel is bedoeld om te laten zien hoe inspirerend, divers en leuk deze ontmoetingen kunnen zijn, aldus Gerdi Verbeet.

© Nationale Onderwijsgids