6 juli 2012 om 17:17
< 1 min lezen

Chefkok Onno Kokmeijer leert leerlingen fijne kneepjes van het vak

AMSTERDAM - Onno Kokmeijer, chefkok van restaurant Ciel Bleu, verzorgde kort geleden workshops aan de 25 koppige groep (v)mbo'ers bestaande uit leerlingen van ROC Flevoland en Melanchthon Berkroden die zich hadden onderscheiden bij de SVH Horeca Roadshow die eerder dit jaar werd gehouden, zo meldt HorecaEntree.

De leerlingen hadden tijdens de SVH Horeca Roadshow een aantal culinaire workshops bij SVH Meesterkok Onno Kokmeijer in het Amsterdamse Okura-hotel gewonnen.

Chefkok Onno Kokmeijer verzorgde samen met Ronald Oud, chef-kok van Taste of Okura, de workshops waarin de (v)mbo-leerlingen les kregen in de bereiding van vlees en vis. Naderhand moesten ze hun eigen lunch maken.

Kokmeijer ziet zelf ook het nut in van de workshops: “Horeca is momenteel hot en de instroom voor horecaopleidingen is fantastisch. Maar de voortijdige uitstroom is ook hoog. Jongeren moeten zo vroeg mogelijk indrukken krijgen van horecawerk, om een overtuigde keuze te kunnen maken.”

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen

Relevante artikelen

Alles van mbo
    • MBO

    Kerstvakantie van start! Scholen in heel Nederland twee weken dicht 

    Vandaag om 15:15
    • MBO

    Lerarentekort daalt wel, maar vooral in de Randstad is er nog een groot probleem

    Vandaag om 12:28

Aankomende evenementen

07 Jan
Informatieavond (ouders) Van Lodenstein College
  • Gelderland
08 Jan
Open dag voor de leerlingen (komst met de basisscholen) Van Lodenstein College
  • Gelderland
09 Jan
Open avond en open dag Katholieke Scholengroep Etten-Leur
  • Noord-Brabant